Over ons

 


Door de sluiting van de horeca tijdens de corona crisis verloor een groot gedeelte van de leveranciers hun vaste afnemers en daarmee hun grootste inkomstenbron. Rotterdamse productmakers, grotendeels afhankelijk van deze horeca, sloegen na het horen van het landelijke initiatief supportyourlocals de handen ineen. Jaël Kaat en Angelika Geronymaki, die allebei als zzper in de cultuur sector en het onderwijs door de crisis thuis kwamen te zitten, runnen de boel en zorgen samen met een team aan vrijwilligers dat er elke week een nieuwe boodschappenbox thuis kan worden bezorgd bij Rotterdammers en omliggende gemeenten.

De inhoud van de box is elke week anders, maar altijd een aanvulling of basis van de wekelijkse boodschappen. Sommige productmakers zitten elke week in de box met nieuwe producten en andere wisselen, zodat we zo veel mogelijk ondernemers kunnen steunen. Hieronder vind je de lijst met ondernemers die wisselend in de box deelnemen.Wij zijn een box voor en door Rotterdammers en willen de kracht van de stad uitdragen, maar vooral ook zorgen dat deze blijft bestaan.

Naast dat deze situatie een win win is voor de product makers en de Rotterdammers die de lekkere producten thuis bezorgd krijgen zorgt het ook voor een korte voedselketen. Dit helpt de CO2-uitstoot van de logistiek te beperken, zorgt voor een eerlijke prijs voor de producent én consument en vergroot het voedselbewustzijn.

 

Afwisselend in de box

Samenwerkingen